Dit gerechtje klinkt misschien ingewikkeld, maar het is supersnel!
De saus gaat als volgt: sjalot aanstoven - scheutje vodka erover (zeker niet te veel :) - blik gepelde tomaten erbij - en dan, hét magische ingrediënt: een paar saffraandraadjes - beetje (light)room - zout, peper en een snufje suiker.
De scampi's bak je apart, en mogen op het einde in de saus. Afwerken met wat peterselie, en klaar!
Het idee om vodka in pastasaus te doen zag ik ooit op TV, en ik besloot het er eens op te wagen, toen ik geen witte wijn in huis had voor de saus. En dat is dus lekker...serieus, ge zou dat niet zeggen...echt lekker.
Twee tips deze keer:
- gebruik (altijd) gepelde tomaten uit blik, en niet die tomatenstukjes. Dat maakt echt een verschil! Het enige nadeel is dat je die tomaten dan nog zelf in stukjes moet doen. Maar dat doe ik rechtstreeks in het blik, met een schaar (het kan nooit kwaad een beetje lui te zijn)
- doe slierten courgette tussen uw pasta (als je dit met pasta gaat eten tenminste): kleurrijk, lekker, en oh ja, gezond!
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten