Zaterdagavond aten we wild met knolserderpuree, een appeltje en een aardappeltaartje, bij de ouders van Bert.
En vandaag gingen we wandelen met vrienden en daarna, lekker traditioneel, aten we gevulde kalkoen.
Hoe je dat ongeveer maakt staat op de blog van mijn zus, ook al maakte ik de vulling met gehakte amandelen en niet met spek, zoals zij het maakt.
Hoe je dat ongeveer maakt staat op de blog van mijn zus, ook al maakte ik de vulling met gehakte amandelen en niet met spek, zoals zij het maakt.
Dat aten we met gekarameliseerde worteltjes (worteltjes bakken, en tijm en honing toevoegen), en patatjes en pastinaak uit de oven (de oven in, met wat olie, tijm en rozemarijn).
En er ging ook een beetje vleessaus over (sjalotje aanbakken, overgieten met vleesfond en porto - de porto moet de helft van zijn van de hoeveelheid van de fond - goed laten inkoken, zeven, en beetje koude boter toevoegen. Eventueel room toevoegen.).
En ondertussen staat er pompoensoep voor morgenmiddag op het vuur.
Aaaah tradities ... daar is het de periode voor!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten