Vandaag vrienden op bezoek, en snel snel een menuke uit de grond gestampt.
Eerst wat hapjes: bouchékes, bladerdeegspiralen met zalm, en bruschetta.
Daarna aten we verse pasta met pesto (recept vind je hier ergens terug, wij eten vaak pesto), met gegrilde verse zalm. Voor zalm vind ik het vooral lekker daar grof zout, peper en citroen op te doen, mmmm.
Het dessertje was appelcrumble met ijs.
Crumble is kei-simpel om te maken. Voor 4 kleine potjes gebruikte ik 75 gr bloem, 75 gr suiker en 50 gr boter. Meng de bloem met de suiker, en doe er wat gehakte amandelen door (naar smaak). Meng dan met blokjes boter op kamertemperatuur en kneed het geheel. Het resultaat is een korrelige massa (geen deeg). Doe dit in een ovenschotel (of kleine ovenschoteltjes per persoon), bovenop een laagje appelblokjes gemengd met bruine suiker en kaneel. Bakken in een oven van 180 graden tot het goudbruin is.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten