Soms vliegt de avond iets te snel voorbij, om foto's te maken...
We aten nochtans genoeg :)
Eerst hapjes: bouchékes met zalm en garnaal (béchamel met zalm, garnaal en peterselie). Ook een erwtentaartje met spek. Dat is een mooi hapje omdat het zo helder groen is. En naar het schijnt was het ook lekker. De vulling is erwt gemixt met wat munt, basilicum en room ( + zout en peper). Dan spekjes met ajuin erbij, en in een hapjescupje (zo een taartje).
Dan pompoensoep. Dat is simpel, zoals elke soep. Er ging ajuin, prei, pastinaak, wortel en natuurlijk pompoen in.
En als hoofdgerecht een klassieker die nooit mislukt: kalkoenrollade. Je ziet op de site van mijn zus hoe je dat maakt.
Daarbij aten we geroosterde wintergroenten: doe pastinaak, zoete aardappel, wortel en ui in een ovenschotel. Zorg ervoor dat de harde groenten (wortel, of bv. aardappel, als je dat erbij doet) kleiner gesneden zijn. Meng met olie en kruiden (tijm, rozemarijn, grof zout, peper), en zet een drie kwartier in een oven van 180 graden. Superlekker, en makkelijk.
We aten ook champignonsaus, boontjes met spekjes, en kroketjes. Tja kersteten, ge kent dat, dat is overdadig.
En wat echt lekker is, is ook een beetje vleesjus. De aanbaksels uit de pan losmaken met wat vleesfond, wijn + porto toevoegen, en uiteindelijk koude blokskes boter en een beetje bessengelei toevoegen. Lekkere vleessaus!
En vergeet het dessert niet. Bij ons was er ijs en chocolade. En dat is altijd goed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten