dinsdag 13 december 2011

Dag 92 - Groententaart met zalm



Vandaag een groententaart. Niet alleen lekker, maar ook nuttig om al de groenten op te gebruiken die in de koelkast liggen.

Het gaat zo:
  • stoof groentjes aan (bv. wortel, courgette, sjalot, een paar kerstomaatjes)
  • kook de harde groenten (in mijn geval broccoli)
  • pocheer de verse zalm (een stuk van 100 à 200 gr) in een groentenbouillon,
  • snipper de gerookte zalm (100 à 150 gr)
  • doe (voorgekocht) brokkeldeeg in een vorm
  • klop 3 eieren met 2 dl room, en voeg zout, peper, parmezan en eventueel andere kruiden toe
  • meng alles, en giet het mengsel in de vorm
  • dit mag zeker een half uur in een oven van 180 graden
Serveren met salade. Zeker genoeg voor 4!

En nu ik toch al al die groenten gesneden had, ging de rest in de soep (broccoli - courgette - pastinaak):


Geen opmerkingen:

Een reactie posten