zondag 18 december 2011

Dag 94 - Pasta scampi

Ik geef toe. Ik heb het weekend overgeslagen, weer geen foto's. Ter info, wij aten vrijdag fajitas, en zaterdagavond was er gourmet.

En vanavond was er preisoep, en daarna de pasta scampi met tomatenroomsaus met saffraan en vodka, die hier al een paar keer gepasseerd  is. Deze keer deden we er nog wat zelf-ovengedroogde tomaatjes bij.



 
Die maak je door kerstomaten te halveren, en te besprenkelen met een oliemengsel van olijfolie, grof zout, peper, look, tijm, rozemarijn en peterselie. Dan in de oven zetten tot het vocht er voor een deel uit is, en ze er een beetje gekarameliseerd uitzien. Als je veel tijd hebt, zet je die tomaatjes heel de tijd op een 100 graden, heb je maar een half uurtje, start dan hoog, en laat de temperatuur geleidelijk zakken.

Zelf te proberen, smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten