Zalig kerstfeest iedereen!
Wij hebben drie kersfeesten, en telkens een beetje anders.
Kerstavond lekker traditioneel: gevulde kalkoen (zie hier recept) met kroket-soezen (zelfgemaakt door de mama), champignonnen, gebakken kool met erwtjes, een erwtentaartje en portosaus (hemels: zie hier).
Als voorgerechtje aten we cappucino van erwt met kingkrab, en gedroogde ham. Ook een heerlijk recept, dat je hier vindt.
Deze hapjes hadden we o.m. gemaakt, een mix van traditioneel en origineel:
- traditionele bouchékes (kaas-hesp; zalm-garnaal; bolognaise)
- scampi met zachte currysaus
- erwtentaartjes met spek
- mini-stoofvlees met bladerdeegdeksel
- bladerdaagcroissantjes met zalm
- potjes met advocadocrème en garnaal
- potjes met aardappel, peterseliecrumble en garnaal
- wontons (gestoomde hapjes zoals dim-sum) met chilisaus
- Sint-Jacobsvruchten met wortel-sesam sausje
- groentencrumble
- schijfje pens met appel en veenbessencoulis
- potje met gerookte zalm in citrusmarinade
- groenten met yoghurtdip
- bladerdeegwafels met kip en mangocoulis
- ...
Foto's ben ik weer wat vergeten, behalve van de bouchékes:
Foto's ben ik weer wat vergeten, behalve van de bouchékes:
En we waren ook sushi gaan halen als bijkomend hapje, super lekker!
En het dessert was ook 'hapjesstijl': verschillende kleine potjes met mousses (gewoon gekocht haha), millionaires shortbread (koek + karamel + chocolade), en de 'tôte' van mijn overgrootoma. Daarvoor stuur ik jullie naar de blog van mijn zus, voor recept, foto's en uitleg!
Het dessertje hebben wij eigenlijk gemist, omdat we op weg waren naar feest 2. Daar aten we snel nog een hapje kalkoen en een kroket, om 's avonds mee aan te schuiven aan het dessertenbuffet.
Vandaag feest 3: dat wordt gourmet :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten