De zondagse lunch bij de mama en de papa kwam uit het boek van, rara, Jeroen Meus! Pasta met pancetta en rucola.
En 's avonds maakten we een gerechtje dat we in Azië geleerd hebben.
Kip met citroengras, gember, look en chili. Nogal makkelijk, alle ingrediënten wokken, en daarna een gelijke hoeveelheid sojasaus en oestersaus erbij. Dit gerechtje leerden we maken tussen de rijstvelden in Sapa!
Daarbij aten we gewokte 'morning glory'. Dat is een superlekkere groente, die een beetje lijkt op wilde spinazie, maar knapperiger blijft. Wokken met wat look, vissaus en oestersaus, echt super! Voor deze groente reden we speciaal naar de Aziatische supermarkt in Brussel (echt een aanrader trouwens!), want deze groente vind je niet in de gewone supermarkt.
Kip met citroengras, gember, look en chili. Nogal makkelijk, alle ingrediënten wokken, en daarna een gelijke hoeveelheid sojasaus en oestersaus erbij. Dit gerechtje leerden we maken tussen de rijstvelden in Sapa!
Daarbij aten we gewokte 'morning glory'. Dat is een superlekkere groente, die een beetje lijkt op wilde spinazie, maar knapperiger blijft. Wokken met wat look, vissaus en oestersaus, echt super! Voor deze groente reden we speciaal naar de Aziatische supermarkt in Brussel (echt een aanrader trouwens!), want deze groente vind je niet in de gewone supermarkt.
En i.p.v. rijst gingen we voor pad thai, het bekende thaise rijstnoedelgerecht. Pad thai kan je eten als volwaardig gerecht, met kip en garnalen door, maar wij aten het vegetarisch, als bijgerechtje. Het heeft een heerlijke, heel typische smaak, door de mix van vissaus, limoen, suiker, chili en pinda. Veruit mijn favoriete noedelgerecht! Je vindt heel veel receptjes online: zoals hier.
Als het hier niet zo koud was, waande ik me zo terug op reis!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten