Een receptje uit de Jeroen Meus-week, en nu al een favoriet. Ik hoorde heel de maaltijd enkel tevreden gesmak aan het andere kant van de tafel, en dat is hier een goed teken :). Dit gerecht heeft tegelijk een hartige, zoetige en frisse smaak, en dat is een goede combi!
De kip kwam met heerlijke patatjes uit de oven bij, gemaakt door Bert.
Het recept van de kip vind je hier ergens al terug, en de aardappelen gaan zo:
- aardappelen in stukjes snijden,
- bestrooien met grof zout, peper, rozemarijn en tijm (liefst vers, maar maak je geen zorgen, ook lekker met droge kruiden),
- besprenkelen met olijfolie, en wat teentjes look toevoegen (je moet ze zelfs niet pellen, dat geeft zo wel smaak),
- in een oven van 200 graden minstens een half uur tot drie kwartier (de aardappelen gaan rauw de oven in, en het is de bedoeling dat ze zacht zijn vanbinnen, en krokant aan de buitenkant),
- eventueel nog wat verse peterselie erover...
En eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten