Een zware soep of een lichte maaltijd, het is maar hoe je het bekijkt! Het zijn drukke tijden, en dan is het fijn iets snels te eten, dat toch lekker en hopelijk een beetje gezond is.
Dus maakte ik op zondagavond een gigantische pot tomaten-groentensoep. Zo gigantisch, dat onze diepvries nu vol potten soep staat.
Echte luie soep ook, want ik gebruikte zo een zak soepgroenten om mee te beginnen, die ik aanstoofde met een ajuintje. Nadien overgieten met water, laurierblad, bouillonblokje, en tomaten uit blik toevoegen.
Alles mixen (buiten dat laurierblad natuurlijk), kruiden met peper en zout en dan ... het geheime ingrediënt dat het een maaltijdsoep maakt ... Mini-tortellini! Zalig. Met vlees of kaas in, doe maar eens zot. Eens iets anders dan ballekes in de soep.
Je kan trouwens ook een soort van minestrone maken, met stukjes in dus, maar dan moet je wel de moeite doen om je groentjes mooi fijn te snijden (wat dus niet het geval was in de zak soepgroenten :) )
Serveren met verse basilicum, en versgeraspte parmezan.
Mjam.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten