Normaal werden het wraps, maar die hadden ze niet in de Carrefour expres. Dus werden het pitabroodjes, met een mexicaans-achtige vulling.
Het speciale hier was eigenlijk niet de kip (gebakken met paprika en rode ui), maar de saus. Ik wou eens zelf tacosaus maken, zoals je normaal koopt in een potje. En ik moet zeggen, het resultaat was geslaagd.
Zo doe je dat:
- bak rode ui, chili en look;
- leg een paprika onder de gril (of in de vlam van het gasvuur), zodat het vel zwart wordt. Leg de paprika in een potje, dat je afdekt met vershoudfolie. Even later kan je het vel er gemakkelijk afhalen. Dan krijg je heerlijk zoete, zachte paprika. Met wat olie, zout en peper is dat heerlijk in een salade, maar hier ging het gewoon in stukjes bij de saus;
- doe 'tomato frito' bij het groentenmengsel: dat is een zoete tomatensaus met wat look en ui:
- voeg mais toe;
- en bijkruiden maar! Zout, peper, eventueel nog cayennepeper, en wat verse peterselie. Je kan het geheel nog opfrissen met een beetje citroen.
En dan nog wat guacemole erbij, en smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten