Wie jarig is mag kiezen, dat is de regel!
Eerst hapjes:
Mini-pizza's, maar de 'light-versie'. Ik gebruikte immers wraps (of tortilla's) als basis, i.p.v. pizzadeeg. Het receptje vind je ook terug bij ... Jeroen Meus :). Heel simpel: rondjes uitsnijden uit de wrap, besprenkelen met olie, en een 5-tal minuutjes de oven in om krokant te worden. Nadien beleg je het naar keuze. Ik deed er een zoete-pittige tomatensaus op, met mozarella en huisgemaakte pesto. Op de foto zijn ze wel nog niet gebakken, maar het is dus de bedoeling het geheel nog een 10-tal minuutjes terug in de oven te schuiven.
Dit hapje was er ook:
Zalmcroissants ... Ook heel gemakkelijk: neem een ronde bladerdeeg, en snijd in pizzapunten. Bedek met zalm (en eventueel kruidenkaas, maar dat lust Bert niet :) ) en rol tot je een croissantje hebt. Laten blinken met eigeel, klein beetje grof zou erop, en de oven in!
En de hapjes waren nodig, want de jarige kwam er pas door tegen kwart voor tien, met dank aan de sneeuw!
Als hoofdgerecht een vidéke:
Wel een beetje valsgespeeld, want dit is een foto van de vorige keer dat ik vol au vent maakte (en tegelijk trouwens de eerste keer dat ik dit probeerde). Vergeten een foto te maken, dat gebeurt wel eens vaker! Het recept vind je hier terug!
En het dessert was iets dat ik zelf niet zou kiezen, wegens te chocolade-achtig (ik vind desserts meestal enkel echt lekker als er ook iets fruitig bij is), maar het viel toch in de smaak :).
Brownies met vanille-ijs:
Voor het perfecte brownierecept moet je bij mijn zus Bene zijn. Ik had het recept ergens neergekribbeld, maar heb blijkbaar te enthousiast opgeruimd. Maar wie geïnteresseerd is, laat het weten, en ik bezorg het wel!
En nu komt het afwas-gedeelte van dit festijn ... dat is altijd minder...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten