zondag 26 februari 2012

Dag 158: gevulde aardappel met zalm en garnaal



Een gevulde aardappel, dat is super. Je kan dat vullen naar keuze (met zalm, of ei, of spekjes en ui...), het is gezond, en super-lekker.

De basis gaat als volgt:

- neem een grote ovenaardappel, die je insmeert met olijfolie,
- steek die zeker een uur in een oven van 180 graden,
- hol de aardappel uit, en maak er een puree mee.

En aan die puree voeg je toe waar je zin in hebt! Ik mengde de aardappel met wat melk, een blokje boter, peterselie, gerookte zalm, peper, zout en nootmuskaat. Daarmee vul je de aardappel, en je doet er een beetje kaas over. De aardappel nog 5 minuutjes laten gratineren in de oven.

Serveren met koude gerookte zalm en garnaaltjes. Daarbij aten we nog een tomatensalade, rucola, en (voor mij) een yoghurtsausje met peterselie.

Die yoghurtsaus (bij de vrienden algemeen bekend als 'de witte dip') is super bij zoveel gerechten. Als dipsausje, bij vis of vlees, of bij een salade! Het is simpelweg griekse yoghurt, met een lookteentje, peterselie, en wat citroen, peper en zout doorheen. Je kan er natuurlijk ook andere verse groene kruiden bij doen. Zo kan je er dille bij doen, als je zalm eet. Bieslook en basilicum zijn ook toppers, en zelfs koriander, voor de liefhebbers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten