Een tijdje geleden maakten we pad thai. En er waren restjes! Pad thai wordt gemaakt met rijstnoedels, en tegen alle verwachtingen in, vriest dat vrij goed in.
Omdat de saus wel wat verdwenen was door het invriezen, maakte ik wat saus bij. Ik had de juiste ingrediënten niet in huis, dus het werd een improvisatie. Pad thai-saus moet een beetje zoet-zuur zijn, dus er ging chili-saus in, sojasaus, wat sesamolie, en ten slotte veel limoen.
Kleine waarschuwing: ook de rest van het gerecht is een losse interpretatie van pad thai :).
Eerst had ik wat kip gebakken met paprika en ajuin. Uit de pan halen, en in de olie even wat rivierkreeftjes aanbakken (pad thai is vaak met garnalen/scampi, maar wij hadden rivierkreeftjes in huis, en dat was toch ook lekker). Rivierkreeftjes uit de pan halen, en noedels erin. Opwarmen in het sausje, alles mengen, en op het bord! Traditioneel gaan er wat gehakte pindanootjes over, dus dat deed ik. En Bert deed er ook gefrituurde uitjes over. In Vietnam deden ze dat ook vaak, en serieus, dat is lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten