Ik ging een weekje niets zetten, wegens te druk, te vergeetachtig, geen zin meer ... En natuurlijk, van zodra het niet meer moet, komt de inspiratie en goesting terug.
Vandaag maakte ik gezonde fastfood, en fantastisch lekker.
Ik vertrok vanuit een carpaccio van tomaten. Daar had ik al heel de dag zin in, omdat we dat zaterdag maakten als bijgerechtje op de kookworkshop en dat serieus gesmaakt had. Het is heel simpel: tomaten in fijne sneetjes, met basilicum over, grof zout en peper, eventueel pijnboompitjes en een lekkere dressing van olijfolie en balsamicoazijn (3 lepels olie - 1 lepel balsamico). Het leukste is als je een mix van verschillende soorten tomaten gebruikt. De meeste mensen gebruiken hiervoor 'coeur de boeuf tomaten', omdat dat er het mooiste uitziet, maar ik vind die nogal droogjes :).
Ziet er zo uit, voordat de dressing erover ging (Bert lust dat niet :) )
Dat is een superlekker hapje, op een stukje ciabatta (even onder de gril met wat (look)olie op), en eventueel wat parmezanschilfers over:
Maar bon, het ging hier over hamburgers. Italiaanse dan ook nog eens.
Het komt er eigenlijk op neer dat je aan dit basisbroodje wat uitbouwt tot een burger.
Belangrijk is dat je een dunne hamburger gebruikt, je kan de burger desnoods overlangs snijden. Anders wordt het broodje te dik, en proef je enkel vlees.
De ajuien bak je in de pan van het vlees, ongeveer een 10 à 15 minuten, tot ze zacht zijn. Kruiden met zout en peper, en een paar minuutjes voor ze klaar zijn mag er een scheutje rode wijn over, dat je volledig laat uitkoken.
En dan stapelen: broodje - vlees - ajuin - parmezaanse kaas (dun geschaafd) - tomaatjes - rucola - ketchup - broodje.
ZALIG:
En voor morgen, voor de lunch: tomaatjes, rucola, en parmezaanse kaas.
Voilà, dat was toch een lang bericht, voor iemand die even de moed had laten zakken om elke dag iets te posten...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten