zondag 29 januari 2012

Dag 133: Spaghetti met gerookte zalm en broccoli



Het klassieke gerechtje, dat je waarschijnlijk al een paar keer op deze site kan terugvinden.

Wat ui, wat look, witte wijn, broccoli, (light)room, zalm en basilicum.

Ge kunt dat ook met prei maken, kei-lekker.

Normaal is koken bij ons thuis pure ontspanning. Nu een beetje minder, want we kookten met twee. En dat is plezant, maar ook een gevecht om wie in de pot mag roeren ... en om wie de kaas moet raspen :).

Omdat het zondag is, wilden we ook een hapje maken, maar ajaj, we hadden niets in huis. Of zo leek het toch... Hier dus een tip voor het simpelste hapje ter wereld:



De mini-croque! Zo gaat dat in zijn werk: maak een boterham klaar voor een croque monsieur. Dus met kaas en hesp, of eender wat je in huis hebt, als je er maar kaas bij doet :). Dan steek je het uit met een koekjesvorm, of snijd je het in kleine vierkantjes. Beetje provencaalse kruiden erover, beetje boter of olie, en de oven in.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten