maandag 16 april 2012

Dag 205: Kip cacciatore



Een manier om een stoofpotje een beetje zomers te houden, is de Italiaanse toer op te gaan. Hoe dan? Met tomatensaus!

Het is heel simpel om te maken:
  • eerst bak je de kip aan. Je kan variëren van kipfilet naar een hele kip, naar smaak. Ik gebruikte kipfilet en kippenbillekes;
  • als het vlees mooi aangebakken is (maar niet gaar) haal je het uit de pan, en bak je wortel, selder en ui in stukjes aan. Ik deed er ook wat look bij.
  • als de groenten mooi aangebakken zijn, doe je er een 'bouquet garni' bij (laurier, tijm, rozemarijn en peterseliestelen);
  • dan mag de kip er terug bij, en overgiet je het geheel met een goed glas rode wijn, wat geconcentreerde bouillon en tomaat (het is lekker zowel tomaat uit blik als verse kerstomaatjes te gebruiken)
  • laat het zeker anderhalf uur pruttelen, het is de bedoeling dat de saus mooi indikt. De saus mag zeker niet te loperig zijn;
  • voeg op het einde groene olijven toe (indien je dat lekker vindt) en gehakte peterselie.
Daarbij aten we patatjes en gele paprika met rozemarijn en peterselie.

En nu vragen jullie je af, hoe maak je dat op een maandagavond? Wel ... niet dus. Je maakt dat op zondagnamiddag, een stoofpotje is zoiezo nog lekkerder de dag nadien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten