vrijdag 20 april 2012

Dag 209: De perfecte steak

Een tijdje geleden gingen wij naar Parijs. En aten wij een 'onglet de boeuf' met een fantastische ajuinsaus. Zoetig, zoutig, vlezig, stroperig en tegelijkertijd pittig. Dat wou ik maken.

En Bert ging eens naar Amsterdam. En hij at daar in een Argentijnse grill steak met een heel lekker sauske. Iets pittig met ui, tomaat en zeker een hoop chili.

Dus wij gingen aan de slag. Om die sauskes te maken. Ik maakte dat heerlijke uiensauske, en vond het zo mogelijk nog lekkerder vandaag! Hoe maak je dat?
  •  bak rode ui aan
  • doe er een beetje kalfsfond en rode wijn bij (laten we zeggen een glaasje van ieder)
  • doe er een soeplepel worcestshiresaus bij
  • en ten slotte: balsamicosiroop, ook zeker een soeplepel
En mooi laten inkoken, tot het helemaal siroop-achtig is, heerlijk!

Bert zijn sausje is een verse salsa van rode ui, chili, kerstomaat, citroen, peper en zout, olie, wat rode-wijn azijn, paprikapoeder, basilicum, oregano en cayennepeper. Pikant en fris, heerlijk met steak.

En de steak?

Een heerlijk stukse Irish angus beef. Even de grilpan in, dan krijg je ook die mooie ruitjes op je vlees :). Super-mals, echt geweldig.

Ten slotte ook nog ovenfrietjes erbij. Want bij hebben geen friteuse (en neen, dat is geen kado-tip).

Alé, genoeg goesting gekregen? 

                                    Mijn bord                                           Bert zijn bord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten