Verrassend lekker én verrassend mager, want dit is eigenlijk een weight watchers receptje.
Het is heel simpel, vol smaak, en je kan het op voorhand klaarmaken. Ik heb het geserveerd met yoghurtsaus, en stukken wraps die ik krokant heb laten worden in de oven. Dat is een gezondere optie dan taco's of tortillachips te gebruiken, maar dat zijn zeker even lekkere alternatieven :).
De chili (voor 4 porties) maak je door 250 gram rundsgehakt aan te bakken, met ajuin, look, en twee chilipepers (naar persoonlijke smaak, je kan er ook minder gebruiken natuurlijk). Daarna voeg je ook paprika en champignons toe.
Voor de saus gebruik je tomatenstukjes of tomatenpassata uit blik. Ik voegde ook zo een 'keteltje bouillon runds' toe, voor de smaak, een aanrader! Als kruiden gebruik je zout, peper, paprikapoeder en gedroogde koriander. Laten pruttelen tot de saus ingedikt is, en 5 minuten voor het einde voeg je een handje mais en een zelfde hoeveelheid bruine bonen toe. Ten slotte verse peterselie erover, en smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten