maandag 19 september 2011

Dag 15 - vispannetje met spinaziepuree



Met dank aan het diepvries-incident, eten we vandaag dus vanalles dat in de diepvries zat.

De eerste keer dat ik een vispannetje maakte, wat een mijlpaal. Zo grootmoeders keuken, dat is altijd een uitdaging. En ik maak buiten zalm eigenlijk nooit vis, en al helemaal niet in ovenschotelvorm. Dat is toch iets om tevreden over te zijn...een kleine stap voor de mensheid....ge kent dat wel. 

Hoe ging dat in zijn werk? Tongrolletjes, scampi's, en een stukske zalm. Dat allemaal in een sauske met wortel, sjalot, witte wijn, een beetje tomaat en (light)room. Even gratineren in de oven, en eten met spinaziepuree erbij.


En ik moet zeggen, dat was niet slecht. En goed voor de gemoedsrust, dat ook, wegens het redden van al ons ontdooiend voedsel. Chance dat wij geen grote diepvriezer hebben....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten