woensdag 7 september 2011

Dag 3 - Provencaals gehaktbroodje met tomatensaus



Vandaag eten we een populair gerechtje! Krachtvoer voor studenten, want we hebben studerend bezoek!

Ik heb het idee in ver vervlogen tijden gehaald uit een boek van Jamie Oliver, mijn zus maakt iets gelijkaardigs, en vrienden hebben er zich ook al aan gewaagd.

Het is dan ook gemakkelijk, en vooral lekker!

Het idee:
  • maak een gehaktbrood;
  • maak een soort van provencaalse saus;
  • schep die saus op het einde rond je gehaktbrood (in de ovenschotel dus), en laat nog 5 à 10 minuten doorpruttelen in de oven;
Het resultaat: lekkere, een beetje ingekookte saus, vlees met een nog betere smaak, en het ziet er ook leuk uit ! (het oog wil ook wel wat natuurlijk).

Wij maken hier ons gehaktbrood met kippengehakt. Het schijnt dat dat magerder is (maar zo proeft het toch niet), en ik vind dat vooral lekkerder (niet iedereen hier in huis deelt mijn mening, maar kok is baas :) ).

Vergeet dat gehakt niet te 'pimpen':

Hier gaat er look, peterselie en wat chilipeper door.
Vergeet natuurlijk niet: ei, paneermeel, zout en peper.
En het 'geheim' van het recept: meng door het gehakt ook gebakken provencaalse groentjes (een goed idee van Bert), en een goeie schep parmezan.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten