zondag 9 oktober 2011

Dag 32: Lunch: Scampi zoetzuur / Avond: Toast met champignon en kip

Deze middag traditionele zondagmiddaglunch bij ons thuis. En een lokale favoriet: scampi met zoetzure saus. Een van de toppers van de mama!



Daarin gaan naast scampi ook paprika, ajuin, en heel belangrijk, verse ananas. In de saus zit ananassap, wat citroen, ketchup, suiker en sojasaus.

En als specialleke voor zondag, krijgen jullie er vandaag nog een gerechtje bij! Vanavond aten we een variatie op toast champignon, nl. met kip en champignon.

Daarvoor snijd je brood in dikke sneden, die de toaster ingaan, of even in de oven met wat olie onder de gril.

Bak champigons met look, peterselie, tijm en citroen. Tegen het einde mag daar de kip bij (ik gebruikte gebraden kip, die in reepjes gescheurd werd).

Serveren met een slaatje, smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten