Ik heb eigenlijk niet veel ervaring met dit soort gerechten. Ik was er zelfs wat bang van, want stoofpotjes lijken zoiets uit ver vervlogen tijden, dat wij niet meer kunnen maken.
Maar dat is blijkbaar toch vrij simpel, en bovendien superlekker!
Zo gaat het:
- stoof een uitje, met wat tijm, rozemarijn en laurier (Jamie gebruikt salie, maar dat had ik niet in huis, en ik ben niet zot van salie);
- voeg vlees toe (rundsvlees dat geschikt is voor stoofvlees), dat je voordien licht bebloemd hebt
- voeg grof gesneden wintergroenten toe (wortel, pastinaak, aardappel, rapen...)
- je kan ook zo kleine verse zilveruitjes toevoegen
- voeg wat tomatenpuree toe en overgiet met rode wijn en rundsfond
- laat even pruttelen, en zet dan met deksel gedurende minstens 3 uur in een oven verwarmd op 170 graden.
Als het vlees uit elkaar valt als je erin snijdt, is het klaar! Nog wat bijkruiden als het nodig is, en een beetje zeste van citroen en peterselie erover! Je kan het zo eten, want er zit al aardappel in. Maar je kan natuurlijk ook aardappelen apart doen, of het eten met een homp brood bij, lekker met de saus!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten