zondag 20 november 2011

Dag 70 - Ragout van hert met wintergroenten

Dat maak je zo:

- koop stoofvlees van hert (of everzwijn, ook lekker),
- stoof kort ui aan. Ik deed daarbij ook wat wortel, selder, en pastinaak, maar dat stond niet in het recept.
- bak het vlees aan, en doe er een beetje bloem over. Even verder bakken,
- voeg een snee peperkoek bij,
- overgiet met rode wijn (een halve fles per halve kilo). Je kan ook een deel bouillon en een deel wijn gebruiken,
- doe er een laurierblad en wat tijm bij,
- peper en zout,
- paar uur laten pruttelen,
- tegen het einde: blokje pure chocolade en rode bessengelei toevoegen (een paar lepels, naar smaak),
- nog wat bijkruiden, en klaar!

Wij aten dat met pastinaak, wortel en aardappel uit de oven (in blokjes snijden, zout, peper, rozemarijn, tijm en olie, en de oven in - receptje van Jamie Oliver)

Een goed gerechtje voor de winter, helemaal in de kerstsfeer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten