maandag 21 november 2011

Dag 71 - Tajine van kip met zoete aardappel en amandelen



Een receptje van mijn zus. Zij heeft mij beloofd het recept op haar blog te zetten, dus wachten maar!

In grote lijnen: het is een tajine met kip, ui, zoete aardappel, amandel, citroen, en ik doe er nog groene olijven bij. De belangrijkste kruiden zijn komijn, gember, look, ras el hanout (een arabische kruidenmix), en natuurlijk zout en peper.

Daarbij aten we couscous met courgette en paprika!

Even de groenten aanbakken, en goed kruiden naar smaak.

Ondertussen couscous maken. Dat doe je door bouillon te gieten over de couscous, tot die net onder staat. Dan 10 minuutjes laten staan, wat olie of een klontje boter erbij, en even losmaken met een vork. Niet vergeten goed te kruiden (zout, peper, eventueel ras el hanout, en dan: verse munt, en ev. peterselie of koriander).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten