Vandaag ballekes in tomatensaus met puree. Een van mijn lievelingsgerechten, en hoewel ik een grote pasta-fan ben, eet ik ballekes in tomatensaus het liefste met puree. En Bert ook, dus dat komt goed uit!
Ik had nog tomatensaus en kippenbouillon in de diepvries. Meestal bak ik de ballekes, en doe ik er dan saus bij. Deze keer gooide ik het over een iets gezondere boeg: ik heb de ballekes gekookt in de kippenbouillon. Het zijn ook ballekes van gevogeltegehakt, want dat vind ik lekkerder (zachter van structuur).
Meestal doe ik rode wijn in de saus, maar er was er geen open... Dus ging ik voor een beetje sherry. Ik heb Peter Goossens dat eens zien doen in een van zijn duizend kookprogramma's, dus slecht kan dat niet zijn! Wel niet overdrijven, een klein scheutje is genoeg, want dat is nogal straf van smaak.
Het was volledig 'gebruik de restjes uit uw diepvries en koelkast'-dag want ook de overrijpe kerstomaatjes gingen door de saus. En de puree was zomaar geen puree, maar puree met snijboontjes door. Dat is geen speciale culinaire aanrader, maar er waren nog snijbonen, en ik vind dat altijd goed, zo een groentenpuree.
En het was lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten