donderdag 2 augustus 2012

Dag 270: Pasta met tomaat, witte bonen en verkruimelde feta



Een vreemde combinatie misschien, maar het was echt super-lekker! Ik zag een paar dagen geleden een receptje van witte boontjes (zo uit blik) met look, peterselie en citroen (in de pan gebakken). Sindsdien had ik daar zo veel zin in, dat ik op een schone  middag een blik bonen ging halen.

Maar ik had niet echt verder gedacht dan die bonen. Dat zou lekker zijn met worst ofzo, maar dat had ik niet in huis. Wel had ik tomaten, tomatensaus en feta. Dus werd het een experimentele pasta. En omdat het zo meeviel, zal ik even uitleggen hoe je dat maakt:

- kook linguine (niet te veel, want die boontjes vullen op zich wel, daar zit ook veel zetmeel in);
- stoof ondertussen wat ajuin en look;
- voeg de bonen toe in de pan, en eventueel wat kerstomaatjes;
- doe er tomatenpassata bij (niet te veel, de saus moet niet te vloeibaar zijn);
- voeg basilicum of peterselie bij;
- meng alles, en verkruimel feta over je gerecht
- EET!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten