donderdag 23 augustus 2012

Dag 285: BBQ

 
 
Eens de temperaturen hier terug draaglijk waren, was het BBQ-time! Ik ben daar een grote fan van, maar meer voor de slaatjes dan voor het vlees.
 
En hier mijn klassiekers, die allemaal aanwezig zijn op de foto hierboven:
 
Couscous
 
Lekker fris en eens iets anders.
 
Belangrijk bij couscous is veel knapperige groenten te gebruiken. Geen tomaat ofzo, eerder paprika, komkommer én ... verse ananas, echt een aanrader. Couscous moet immers ook wat zoetig zijn. Ik doe er vaak ook schijfjes gegrilde courgette bij (grillen met wat olijfolie, grof zout en peper) en zwarte olijfjes.
 
De kruiding van de couscous is ook heel belangrijk:  verse munt, verse peterselie, zout (genoeg!), peper en ras el hanout. En wat olijfolie en citroen.
 
Ten slotte doe je er amandelschilfers bovenop, die je even krokant hebt laten worden in de pan.
 
Pastasalade
 
Onze pastasla is simpel, maar altijd een hit.
 
Het begint allemaal met olijfolie. Daar doe je grof zout, peper, een gehakt lookteentje en droge Italiaanse kruiden bij. Dit meng je bij de pasta. Daarna doe je er fijne reepjes lenteui, gehakte basilicum, peterselie en rucola bij (de rucola dus ook in stukjes). Ten slotte kerstomaatjes, in partjes gesneden.
 
En dat is het. Geen andere groenten. Geen komkommers of paprika's ofzo. Gewoon tomaat, olijfolie en kruiden. En dat is echt genoeg!
 
Tomatencarpaccio
 
Fijne sneetjes tomaat (liefst verschillende soorten, bv gele en rode tomaat), die je op een groot plat bord legt. Dan doe je er wat olijfolie, balsamicoazijn, basilicum peper en grof zout over. Presenteren met wat rucola op, en pijnboompitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten